PATENT NEDİR

 

Faydalı Model, Daha Ziyade Gelişmekte Olan Ülkelerde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Tarafından Yapılan “Küçük Buluşlara” Verilen Bir Belgedir.

Faydalı Modelle Konu Buluşun Dünya’da Yenilik Özelliği Taşıması İstense de Tekniğin Bilinen Durumunun Aşma Aranmaz.

Faydalı Modelde İnceleme Yapılmaz, Başvuru Sahibinin “Yenilik Beyanı” Üzerine Verilir.

Koruma Süresi Her Yıl Yenilenmek Kaydıyla 10 Yıldır.

Patent ve Faydalı Model Başvurusunun Uzmanlarca Yapılmasında Büyük Fayda Vardır Zira Hukuksal Korumanın Kapsamı Başvuru Belgesiyle Sınırlıdır.

Başvuru Belgesinde Yer Alan Teknik Çizim, Tarifname Ve Özellikle İstemler Kısmında Yapılacak Hata ve Eksiklikler Tescil Belgesiyle Elde Edilmek İstenen Faydanın Sağlanamamasına Neden Olacağı Gibi Tescil Belgesinin Kolaylıkla Hükümsüz Kılınmasına Sebebiyet Verebilir.

Firmamız 1997 Yılından Bu Yana Edindiği Bilgi Birikimi ve Deneyimle Hukukçu Patent Vekilleri ve Uzmanlarıyla Faydalı Model Tescil Hizmeti Vermektedir.

 

 

 

google aramaları: faydalı model, faydalımodel, f.model, faydalı model nedir, faydalımodelnedir, faydalı model tescil, faydalı model tescil nedir, murat Eltutan, Faydalı model nedir, buluş nedir, tescil nedir,  faydalı model tescil işlemleri, f.model işlemleri, faydalı model ücreti, faydalı model başvuru, patent nedir, patentnedir, faydalı model tescil şartları, faydalı model iptal davası, faydalı model tescil süreci


Tarih: 30 Nisan 2024 Salı Saat: 05:28 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 5049

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."