Marka Tescilinin Sağladığı Haklar Nelerdir

Marka Tescilinin Sağladığı Haklar Nelerdir?

Tescil öncelikle mülkiyet hakkı kazandırır. Günümüz ticari hayatında Sınai Haklar (Marka, Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım) çoğu zaman işletmelerin maddi sermayelerinden (fabrika binası, üretim araçları, ham madde, ...vb) daha fazla değer taşımaktadır.

Bilindiği üzere birçok ünlü markanın maddi sermaye yatırımları neredeyse yoktur, markalarını fason olarak ürettirip satmaktadırlar. Bu firmaların ellerindeki en büyük sermaye markalarıdır.

Uzun yıllar büyük emekler harcayarak oluşturduğunuz markanıza ancak marka tesciliyle sahip olabilirsiniz.

Tescilli bir marka AB Kriterlerini kabul eden Türkiye’de ciddi bir hukuki korumada sağlamaktadır.

Tescilli markanızın aynısını veya ayırt edilemeyecek kadar benzerini kullanan   kişi ve firmalara karşı maddi, manevi tazminat davası açabilirsiniz hatta söz konu taklit ürünleri üreten araç gereçler ve taklit ürünleri dahi toplatabilirsiniz. Ayrıca marka taklidi yapan kişiler, firma yetkilileri hakkında hapis istemli ceza davası da açılabilinir. 


Tarih: 27 Nisan 2024 Cumartesi Saat: 19:13 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 31

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."