Uzaylılar bizi neden uğraştırıyor patent nedir

Son dakika… Uzaylıların gönderdiği düşünülen tuhaf mesajlar keşfedildi

Bilim insanları, uzayın derinliklerinden gelen sıra dışı bir dizi mesaj duyduklarını ve bu mesajların uzaylılardan gelme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı. Ancak bu iddianın kesinleşmesi için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor.

independent’ın web sitesinde yayımlanan haberde, söz konusu iddiaların Pasifik Astronomik Toplumu Bilimsel Yayın Dergisi’nde yer alan bir makalede dile getirildiği belirtildi.

Habere göre; Kanadalı bilim insanları, uzayda bulunan 2,5 milyon yıldızı inceledi ve bunların yalnızca 234 tanesinde belirli modülasyonlar tespit etti. Yapılan çalışmada bu yıldızlarda tuhaf davranışlar keşfedildi.

Kanada’nın Quebec eyaletinde bulunan Laval Üniversitesi’nden EF Borra ve E Trottier yazdıkları makalede, çalışmaları sırasında dünya dışı akla ait olduğu tahmin edilen sinyallerle birebir aynı şekle sahip sinyaller tespit ettiklerini vurguladı.

Ancak, ikili, ortaya attıkları tezin farklı ekipmanlarla aynı sinyallerin takip edilmesiyle yapılacak bir çalışmayla doğrulanmaya muhtaç olduğunu da ifade etti.

Stephen Hawking ve Mark Zuckerberg gibi isimler tarafından desteklenen ve bu yıl içerisinde uzaylıların gerçekten var olup olmadığını incelemek amacıyla kurulan Breakthrough Listen girişimi de bu mesajların tespit edilmesinin umut verici olduğunu belirtti.

Uzaylılar neden bizimle iletişim kurmuyorlar?

Bazı önemli senaryolar var.

Uzaya 100 yıldan biraz fazla süredir dalga gönderdiğimizi düşünürsek bizim mesajımızın da hala bir medeniyete ulaşamadığını söylemek mümkün.

Evrenin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bize doğru ilerleyen "ilk merhaba" mesajı hala yolda olabilir.

Teknolojimiz oldukça ilkel olabilir.

Uzaylılardan gelen dalgalar bizim fark edemeyeceğimiz kompleks bir yapıya sahip olduğu için gözden kaçırıyor da olabiliriz veya henüz bize ulaşmamış olabilirler.

En kötü senaryoya göre, evrende başka yaşamlar arayan tek medeniyet biz olabiliriz.

Ya da başka bir gezegendeki yaşam daha biz ulaşamadan kendisini yok etmiş olabilir. Gezegenimizin Soğuk Savaş yıllarında nükleer savaş tehdidi altında yaşadığını düşünürsek başka bir medeniyetin benzer bir sebepten yok olması da oldukça muhtemel.

En kötü senaryo ise Hollywood'un en çok işlediği konu olan gelişmiş bir medeniyetin evrendeki diğer uygarlıkları işgal ederek gelişimini sürdürmesi. Bu da bizimle bağlantıya geçmemelerini oldukça mantıklı hale getiriyor.

Patent Nedir Yorum: Şu uzaylılar artık iletişim kuracaksa kursun! Adam gibi anlaşılır bir mesaj yollasınlar. Biz insanlar uzayla ilk tanışmamızda her dilden selam mesajı, sesli ve görsel mesaj, basit matematik içerikli sinyaller yolladık!

Uzaylılar neden bizi uğraştırıyor…


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 26 Nisan 2024 Cuma Saat: 05:48 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 17351

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."