Uzayda Tarım Patent Nedir

Astronotlardan bir ilk: Kes, yeniden yetiştir

NASA Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli astronotlar, ilk kez 'kes, yeniden yetiştir' hasat tekniğini uygulayacak.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli astronotların, Sebze Üretim Sistemi (Veggie) programı çerçevesinde üçüncü kez kırmızı marul tohumu ekmeye başladığını duyurdu.

NASA'dan yapılan açıklamada, "Yörünge laboratuvarının yeni kabin üyesi astronot Shane Kimbrough, ilk bilimsel görevlerinden biri olan Veg-03 deneyini başlattı" ifadesine yer verildi.

Veggie proje yöneticisi Nicole Dufour, Veg-03 deneyinde ilk kez 'kes, yeniden yetiştir' hasat tekniği kullanıldığını belirterek, "Bitkiler yaklaşık dört haftalık olduğunda bazı yapraklar, bir parça taze marul ve bilimsel örnek için hasat edilebilecek. Diğer yapraklar ise bitkinin köküyle olduğu gibi bırakılacak. Böylece bitki, gelişmeye devam eder ve daha fazla yaprak üretir" dedi.

Astronot Scott Kelly tarafından 2015 yazında ekilen ve Veg-01 adı verilen marul, LED altında tutularak yaklaşık bir ayda yenilebilir hale getirilmişti. Veggie sisteminde, bitkilerin yetişmesi için yeşil LED'lerden daha fazla ışık yayan kırmızı ve mavi LED'ler kullanılıyor. Morumsu renkteki bitkinin daha yenilebilir görünmesi için de sisteme daha sonra yeşil LED ekleniyor.

Patent Nedir Yorum: elin oğlu tarımı uzayda dahi geliştirmek için ne yapacağını şaşırıyorken biz güzelim tarım arazilerimize betonlaşma ve termik santrallar yaparak yok edelim sonra yok 2023 yok bilmem ne senesinde ilk 10 ülke arasına girmeyi bekleyelim…

amalıyız akabinde sıra elbet büyük buluşlara da gelecektir ( marka patent vekili avukat murat eltutan)

 

 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 23 Nisan 2024 Salı Saat: 15:40 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 15138

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."