Trüf Mantarı

Trüf mantarı artık İstanbul'da yetişecek

Avrupa'da ‘kara elmas', 'kral yiyeceği’ olarak da anılan ve kilosu bin Euro'ya satılan trüf mantarı, İstanbul ormanlarında da yetişecek. Mantar için İstanbul'da 2 hektarlık alan tahsis edildi.

Geçimini orman ürünlerinden sağlayan köylüler ve modern tarım uygulaması yapan girişimciler için önemi yanında özellikle yurt dışı kullanım alanlarının geniş olması, trüf ormanı eylem planını ortaya çıkardı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu kapsamda 2014-2018 yıllarını kapsayan eylem planında 2015 yılını proje yılı olarak tespit etti. Amaç, Türkiye’nin trüf mantarı yetiştirmeye müsait alanlarını tespit ederek bu alanda aktif olarak üretim yapmak. Gelecek yıldan itibaren hayata geçirilmesi planlanan çalışma ile nitelik olarak uygun alanların trüf mantarı ormanı olarak tespit edilmesi, hatta bazı alanların suni trüf orman alanı olarak ayrılması gündemde. Proje için şimdiden 2 hektarlık bir alanın deneme sahası olarak planlaması yapıldı. Çalışmalar için trüf mantarlarının uygulama sahasına uyumu, dış faktörler ve deneme sahasının korunması gibi ayrıntılar üzerinde duruldu.

Patent Tescil:

Trüf mantarı çok pahalı bir ürün ülkemizde de yetiştirilmesi güzel bir uygulama… Gerçi ancak 7 yıl sonra ilk ürünler alınacakmış ama olsun sonuç olarak geçen 7 yıl önce ekilmiş olsalardı şimdi ürün alıyor olacaktık.

Yarınını düşünmeden, planlamadan ilerleme olmaz… Bu gün kazandığımız ve yediğimiz ürünler babalarımızın bizim için ektiği ağaçlardan değil mi? Bizde çocuklarımız için yeni ağaçlar ekmeli yeni ürünler geliştirmeliyiz.. Emeği geçen herkese çok teşekkürler… 


Marka & Patent Haberleri

Patent Marka Uzman Avukat Kimdir


Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Patent Marka Uzman Avukat Kimdir
Tescil şart kitabı hakkında
Tescil Şart Marka Patent Kitabı
Tüm Marka & Patent Haberleri

Duyurular

Amazon Marka Kaydı Tescili Nedir ?


Ret kararına itiraz
Dilekçe örneği
Marka itiraz maliyeti
Marka itiraza Karşı Görüş Bildirme Nasıl...
Tüm Duyurular

Sıkça Sorulan Sorular

Marka Sıkça Sorulan Sorular

Patent Sıkça Sorulan Sorular

Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk Sıkça Sorulan Sorular


Tarih: 7 Mayıs 2024 Salı Saat: 06:15 Ziyaret Sayısı: Notice: Use of undefined constant r - assumed 'r' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 16 Notice: Use of undefined constant w - assumed 'w' in /var/zpanel/hostdata/zadmin/public_html/patentnedir_org/footer.php on line 21 12808

Günün sözü
"Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil midir."